Kletsnat King Kong-weer

Het marktbezoek aan Chalon valt vanmorgen in het water, net als alles wat we voor de rest vandaag buiten willen doen.

Bij het ontwaken gutst het hemelwater met grote slokken naar beneden. Uiteindelijk zal het gespetter in het zwembad onafgebroken meer dan 12 uur duren. Van de temperatuur van gisteren blijft nog een dikke helft over.

In Vlaanderen is het momenteel blijkbaar niet veel beter. Sting heeft zijn optreden op Suikerrock een half uur vroeger afgebroken omdat een deel van het podium was gaan vliegen en ook op Tomorrowland zijn verschillende podia vroeger afgesloten.

De klimaatverandering begint zich hoe langer hoe meer te manifesteren in korte, maar krachtige uithalen van moeder natuur.

Laat dat echter geen reden zijn om de weerorakels verschoning te geven voor hun schabouwelijke voorspellingen. 14 dagen zou er geen drup vallen. We zijn 1 dag verder en het regent een halve dag een oud nonnenklooster.

Om de ochtendstemming helemaal compleet te maken zitten Rune en Finn voortdurend in elkaars haar omdat Finn altijd mee wil spelen met Rune, ook al wil die af en toe ook wel eens alleen en in rust spelen.

Een doorweekt geweeklaag is niet onmiddellijk mijn idee van een ontspannen zondagochtend.

De boodschap dat ze de rest van de vakantie niet meer met elkaar mogen spelen, maakt enorm veel indruk, getuige de vragen van Rune, maar ook van Finn, die erop volgen. Mogen we dan ook niet samen in het zwembad? Kunnen we dat niet afspreken vanaf we nog eens ruzie maken, we zullen er echt op letten? Please?

Als toegift spreken we af dat de teller elke dag terug op nul komt.

De rest van de dag is het peis en vree in de gite en dat is best een dikke chapeau voor de gasten want heel de dag binnen zitten, terwijl er veel meer te doen is, is geen pretje.

In de namiddag kijken we met z’n vieren naar King Kong van Peter Jackson op het grote bed van pa en ma. Hoe ongemakkelijk de lighouding is als je met 4 man in eenzelfde bed ligt gedurende bijna drie uur, wil je niet weten. Toch is het samenzijn fantastisch, ook al vliegen de diplodocussen ons bij momenten rond de oren en splijt King Kong de kop van een T-Rex hoogsteigenhandig in twee stukken om zijn liefje te redden.

Bij de aftiteling is het 4 uur in de namiddag en het gutsen in het zwembad gaat onverminderd voort.

We besluiten naar een bowlingcomplex in Chalon te gaan. De Franse en Engelse beats klinken lekker hard bij de twee spelletjes in de drukke kegelzaal.

Ik noteer alvast een actiepuntje voor mezelf wanneer ik een volgende keer ga bowlen: geef jezelf op als kind zodat er net als bij Rune en Finn kindvriendelijke geleiders bovenkomen telkens je moet spelen. Het gaat me echt niet af dat gekegel. De ene keer gooi ik alles om, de andere keer eindig ik Ciske de Rat-gewijs drie keer in de goot. Er zit gewoon geen systeem in.

Mijn medespelers zijn wel begaan in hun spel en laten me ver achter in het eindklassement.

Op de terugweg naar de gite spotten we de eerste strepen blauwe lucht in het wolkendek. Meer hebben de kinderen niet nodig als signaal dat het weer beter wordt; ze duiken onmiddellijk in het diep (hond weer op stal) en duiken in recordtijden naar ringen op de bodem van het zwembad.

Met de Guide Hachette hou ik me de rest van de avond bezig om mijn queeste naar unieke, maar betaalbare Bourgognewijnen voor te bereiden. Het beloven nog fijne dagen te worden hier in Moroges: fijn gezelschap, lekker eten en drinken en weer dat opnieuw naar vakantie ruikt.

(28 juli 2013)

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: