Klaar voor de terugreis

Val de Gilly ligt er nog even vredevol bij als vorige week. Opnieuw komt een vriendelijke dame de deur openen van de degustatieruimte. Wanneer ik vertel dat ik op twee weken tijd nergens betere rode wijn heb gedronken dan op hun domein en al zeker niet voor die prijs, is de dame duidelijk gecharmeerd. Ze laat me de rode wijnen nog eens proeven zodat ik een weloverwogen keuze kan maken. Met 2 bibes en 4 kartons rode wijn rij ik opnieuw langs Grimaud naar huis met het Requiem van Mozart, uitgevoerd door Collegium Vocale, redelijk hard. Het zit erop. De twee weken zijn voorbijgevlogen, soms letterlijk dankzij de windstoten.

We zijn klaar om morgen terug te keren: we hebben voldoende wijn mee om 2010 en de eerste helft van 2011 door te komen, we hebben de auto alvast ingeladen en ook qua ‘mee zijn met wat in de Nederlanden gebeurt’ hebben we onze achterstand ingehaald.

Sinds begin deze week hebben we immers een internetverbinding in ons natuurdomein, wat ons reeds enkele dagen de mogelijkheid geeft om de politieke situatie in Vlaanderen en Nederland te volgen, mails te lezen, Facebook-statussen te controleren, enz. Toch hebben we ons heel de tijd kunnen inhouden en is pas gisteravond voor het eerst de mailbox gelicht.

Een kleine 300 mails werd op minder dan een half uur geskipt wegens achterhaald of onzinnig. Met een goed glas wijn naast een zwembad is het blijkbaar eenvoudiger om het kaf van het koren te scheiden.

Op die manier komen we morgenavond zorgeloos aan en rest ons alleen nog het uitpakken van de koffers, het aanvullen en op orde brengen van de wijnkelder, het zomerklaar maken van ons terras, het inhalen van twee weken De Morgen en De Standaard die ongetwijfeld samen een halve meter innemen, het selecteren van foto’s uit de bijna 1000 kiekjes die we hebben genomen om er een fotoboek over samen te stellen, het uitbrengen van een overtuigde stem en het afbreken van verkiezingsborden. En zo … kunnen we kort daarna opnieuw in een dagelijks werkritme vallen dat zoals gezegd nog enkele maanden azuurblauw gekleurd zal zijn met oranjebruine tinten, al was het maar omwille van de zonnebril uit Cannes.

(11 juni 2010)

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: