En ja, we denken ook aan het thuisfront

4 juni is de dag van het schoolfeest in Pierenbos, de dag van de braderij waarop ijverig geflyerd dient te worden voor de verkiezingen van 13 juni en wij … wij trekken van chateau naar chateau, bezoeken de abdij van Thoronet en ontspannen op het zonovergoten terras van ons huisje. Het kan dus duidelijk ook anders.

Om het thuisfront hiervan op de hoogte te brengen, versturen we naar goede gewoonte kaartjes naar vrienden, familie en collega’s. Enig gevoel voor leedvermaak is hierbij niet afwezig. Toch menen we het heel oprecht aan iedereen die we aanschrijven: ‘Mensen, er is meer.’ Doorgaans houden we zelf de Zuid-Franse modus tot het einde van de zomervakantie vol om daarna opnieuw in een dagelijks ritueel te vervallen.

Tijdens het kaartjesschrijven komen Eddy en Ingrid nog even langs. Aangezien hun kofferbak al redelijk vol zit, onder andere met de wijnsuggesties van Val de Gilly die ik hen aan de hand had gedaan (het een plezier is het ander waard), komen ze hun overblijvend proviand dat de reis naar België moet missen, inruilen tegen een glas witte wijn. We delen adressen uit en spreken af om in de zomer nog eens af te spreken.

Valt het op dat ik vandaag niet veel zin heb om te schrijven?

(4 juni 2010)

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: