Eerst vleermuizen, dan rust

In konvooi vertrekken we naar Dendera voor ons eerste bezoek aan een Egyptische tempel. Er zouden er nog vele volgen.

Het is de tempel van Hathor, gesymboliseerd als koe – en in een slechte bui als leeuw. Om de andere toeristen van het konvooi voor te zijn trekken we onmiddellijk naar de crypte waar Mohammed in groepjes van tien zijn gevolg leert kijken. De vleermuizen krijgen we er gratis bij.

Daarna komt de rest van het interieur aan bod en doen we ook een wandeling rondom de tempel. Cleopatra is er, samen met haren Ptolemaeus VII, de tempelmuur en het tempelmeer zijn nadrukkelijk aanwezig. De grootsheid beneemt ons, ook al weten we dat er nog veel meer zal komen.

De volledige namiddag vertoeven we op het bovendek, vlakbij het zwembad. Alles wat een mens van stress in zijn lijf heeft, verdwijnt diep in de woestijn bij het zien van al dat fraais op de oever van de Nijl. Een zacht briesje onderstreept de rust. De koffie en het gebak om half vijf wijzen erop dat je je geen zorgen hoeft te maken en de wondermooie zonsondergang is het orgelpunt van een rustgevende dag.

(13 januari 2003)

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: