Dansen in Perpignan

Het winderige weer zet door, maar de temperatuur en de wolkenvrije hemel ook.

Iets meer dan een uur doen we erover om in de regio rond Perpignan terecht te komen.  De Pyreneeën flirten met enkele wolken die rond de bergtoppen lijken te hangen als een boa rond een veel te chique dame op een avondfeest.

Omdat het bijna middag is wanneer we aankomen, besluiten we eerst wijn te gaan proeven op het domein Lafage. In de stad zouden we tijdens de siësta immers maar weinig kunnen beleven.

Nu ja, zelfs na de siësta en na een voortreffelijke lunch in een kwaliteitsrestaurant valt er in Perpignan maar weinig te beleven. Veel plaatsen op de uitgestippelde Michelin-route blijken niet toegankelijk of zijn echt niet de moeite.

Rune en Finn amuseren zich wel op een lokaal dansfeest onder de platanen waar in twee grote kringen een vijftigtal Perpignanesers elkaar met de armen in de lucht ten dans vragen terwijl zevenendertig keer hetzelfde deuntje wordt gespeeld door een live bandje met lokale vrolijke lui.

De danspasjes zijn zo verschrikkelijk traag en zo eenvoudig dat ik ze zelfs zou kunnen na de achtendertigste keer. Dat wil écht wat zeggen, hoor. Op Sint-Jan kregen we in het tweede middelbaar bijna een volledig jaar dansles van Toine De Haes tijdens de lessen L.O. Een jaar lang om de Hucklebuck en de In Zaire te leren en ik kan het nog niet. Maar die dans, daar op dat plein, dat zou me nog wel lukken.

De toplocatie voor Rivesaltes-wijn blijkt potdicht te zijn wanneer we terug richting gite rijden, dus blijft de buit van de dag beperkt tot twee dozen Lafage.

(20 juni 2009)

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: