Boterhammen met eitje naast de autoweg

Hoewel we voor een lange trip naar het zuiden staan, verloopt de ochtend ontspannen. Zo hoort het ook op een eerste vakantiedag. Het eindeloze rushen van de voorbije maanden valt plotsklaps stil.

Moeke en vake komen omstreeks 9 uur poolshoogte nemen. Komen ze ons uitwuiven of willen ze er zeker van zijn dat we weg zijn? Ook zij zien de ontspannen sfeer die in kil contrast staat met de start-stress die vroeger heerste ten huize Sleeuwaert toen ze zelf meer dan een week het ruime sop kozen.

Omstreeks half 11 verlaten we het thuisfront op weg naar de zon. De ochtendfile laten we achter ons en na een eerste tussenstop floepen de dvd-schermpjes aan. Voor het tweede jaar op rij sponsort tante Nadine ons in natura voor een quasi zorgeloze trip met de kids. Hoe zouden ze dat vroeger toch gedaan hebben in een tijd dat er nog geen tante Nadine was, laat staan dvd-schermpjes? Hoera voor de technologische vooruitgang!

Boterhammen met eitje. Veel nostalgischer kun je je een picknick niet bedenken wanneer je de boterhammen een voor een binnenspeelt langs de autostrade. Allemaal dankzij de goede zorgen van Els die (samen met moeder Angèle) de picknickmand had gevuld. Door de vele nuttige en minder nuttige afspraken van ondergetekende eerder deze week had ik maar weinig bijdragen geleverd aan de reisvoorbereiding. Gelukkig kon Els wel het kaf van het koren scheiden en de reis prima voorbereiden.

In de vroege vooravond komen we aan in Limoges waar we een nachtje in een B&B-hotel hebben geboekt. Het is net iets beter dan een Formule 1-hotel, maar het is zeker niet le grand chique. Net zoals vorig jaar in Orange heb ik de indruk dat het volledige hotel gerund wordt door één Chinese vrijwilliger. Wanneer we aankomen checken we in bij de Chinese, wanneer we de volgende ochtend een ontbijtje nemen, zien we diezelfde Chinese in de keuken jongleren met ontbijtvlokken en potjes yoghurt en even later wanneer de tafels afgeruimd worden en nieuwe gasten inchecken, zien we diezelfde Chinese in zeven haasten bijklussen.

Om half 10 wisselen we de dag in voor de nacht.

(12 juni 2009)

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: